Byggnadsfirma Bror Waara
Byggnationer

Byggnadsfirma Bror Waara AB startades 1973, och ägs och drivs av Bror Waara.  Firman utför olika slags byggen, allt från reparationer och renoveringar till utbyggen och byggen i både lösvirke och timring. Gamla byggnadstraditioner bjuder på många kloka och fiffiga lösningar, och renoveringar i husets ursprungliga stil görs speciellt gärna.

Bror Waara menar att bygga nytt är trevligt och jämförelsevis lätt att utföra. Där har man koll på vad som ska göras och vinklarna blir räta. Men det är nog så att utgå från något äldre, en tillbyggnad av ett gammalt torp eller renovering av en röd stuga, ändå är något extra. Det dyker lätt upp oväntade och udda saker som kräver lite klurighet. Det är roligt att få dessa utmaningar emellanåt. Byggandet blir inte bara teknik, utan känsla också. För nog är det väldigt vackert med det faluröda i kvällssolen. Det är en favorit.

Vi ger gärna referenser. Det kan mycket väl vara så att vi har gjort en liknande byggnation som önskas hos någon annan innan. Tag gärna kontakt med byggnadsnämnden Ludvika Kommun också. Där vet man vem Bror Waara är och kan ge information.
Exempel på Byggnationer vi gjort.

Gonäsheden, faluröd tillbyggd stuga  
Gonäsheden.
En ursprungligen liten röd timrad stuga i ett och ett halvt plan, tillbyggd i ett par steg.

Bror Waara AB har på den den ursprungliga stugan, då redan kompletterad med en inbyggd veranda i ett plan, först byggt en vinkel. Denna är nu mittendelen efter den andra utbyggnaden av Bror Waara AB vilken är en förlängning av den ursprungliga huskroppen i två plan. Man har dessutom gjort en liten enplansdel i framkant, som harmonierar med glasverandan till vänster i bild.

 Se mer på kunden egen blogg Lystilivet.Fjällstuga till- och ombyggd av Bror Waara AB
Fjällstuga i Sälen.
En äldre fjällstuga till- och ombyggd av Bror Waara AB.

En liten stuga ombyggd till en vacker, modern och funktionell fjällstuga. Den ursprungliga lilla delen är tillbyggd i ett "T", med ryggåstak. Invändigt är det renoverat och också ombyggt och öppnat mellan sällskapsrummen med en portal
.


Köksinredning, udda platsbyggt skåp Platsbygge i kök

Skåp av gamla fönster, och återanvända köksskå. Underdel av vitrin med en snedsågad skiva i ek. Hela skåpet och delar av köket inklätt med pärlspont.
Gammal dörr i timmervägg Timmervägg, pardörr och slätspont

Här har en gammal yttervägg i timmer tagits fram. En fönsterplats har sågats upp och ersatts av en dörröppning där en gammal pardörr har infogats.

Dörrfoder och den mönstermålade slätsponten har figursågats för att passa intill timrets profil.
Fönster och fönsterdörr i matrum Fönster och fönsterdörr

Det nytillbyggda matrummet har fått gamla upprustade återanvända fönster och en nygjord fönsterdörr
Byggnadsfirma Bror Waara AB -  webmaster www.lystform.se